Monday, July 20, 2015

Tiramisu cu frișcă

Monday, July 20, 2015
Cred că am mai avut ocazia să spun că evit deserturile cu ou crud în creme, oricât de autentică ar fi rețeta de bază. Din acest motiv, variantele de tiramisu pe care le pregătesc nu conțin ou în cremă. 
Genul acesta de prăjitură mi se pare cel mai potrivt pentru începători, pentru cei care doresc să facă un desert rapid sau doresc un dulce fără coacere. INGREDIENTE

500 g mascarpone;
200 mL smântână pentru frișcă;
50 g zahăr pudră;
36 pișcoturi de șampanie;
250 mL cafea tare;
Esență de rom;
3 lg cacao;
Câteva bucăți de ciocolată neagră.

MOD DE PREPARARE

1. Se prepară o cafea mai tare - eu am folosit 5 măsuri de cafea la 250 mL apă și se lasă la răcit. 

2. Se pregătește crema - se bate smântâna pentru frișcă împreună cu zahărul pudră cu ajutorul mixerului, prima data cu viteză mică după care circa 2-3 minute la viteză mare; după ce s-a închegat frișca se adaugă mascarpone și se mixează totul cu viteză mică. În crema obținută se adaugă esența de rom. 

3. Pișcoturile se trec rapid pe ambele părți în cafeaua răcită și se formează  primul strat din 18 pișcoturi (pe două rânduri a câte 9 bucăți), se pune un strat de cremă  (circa 3/4 din cremă). Celelalte pișcoturi însiropate rapid câte unul în cafea se așează peste cremă, deasupra se pune crema rămasă, se pudrează din belșug cu cacao până se obține un strat uniform de cacao.

4. Tava cu tiramisu se acoperă cu folie alimentară și se ține la rece peste noapte. 

5. În timpul servirii se mai poate pudra cu puțină cacao pentru decor și se poate orna cu fâșii de ciocolată neagră (se rade ciocolata cu ajutorul lamei de cuțit). 


Poftă bună!0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
◄Design by Pocket Distributed by Deluxe Templates