Thursday, July 9, 2015

Pilaf cu creveți

Thursday, July 9, 2015

Am gustat prima dată pilaful acesta la sora mea, pentru că mi-a plăcut cu prima ocazie am pregătit și eu unul. 
Ce am apreciat cel mai mult la el este gustul foarte cremos și asta nefolosind unt sau smântână ci adăugând pasta de usturoi ( mujdei) la final. Potrivit pentru zile de post când dorim să pregătim ceva mai diferit însă foarte delicios. 

PS. Varianta aceasta de pilaf se poate face și fără ulei, excluzând mujdeiul și etapa în care se călește ceapa, adăugându-se doar ceapă, respectiv usturoi la final. INGREDIENTE


1 cană orez cu bob rotund de calitate - special pentru risotto e cel mai potrivit;
4 căni supă de creveți;
15-20 creveți nefierți;
3 cepe mici;
1 căpățână de usturoi mică;
1/2 ardei verde;
Câteva frunze de verdeață - pătrunjel sau țelină;
Ulei de floarea soarelui;
Sare;
Piper proaspăt măcinat. 

MOD DE PREPARARE 

1. Se înlătură capetele creveților, se decojesc și se scoate intestinul de pe coadă - e un fir de culoare închisă care se scoate ușor, prin simpla lui tragere ori prin crestarea ușoară a crevetelui pe lungul cozii. 
2. Cojile creveților și capetele se fierb în 4 căni de apă. După ce au dat în clocot se stinge focul și se strecoară supa de creveți.
3. Într-o tigaie încăpătoare, se călesc cele trei cepe tocate mărunt, se adaugă apoi orezul spălat; dupa circa 2 minute se adaugă ardeiul tocat și el mărunt. 
4. Se adaugă 4 căni de supă de creveți și se fierbe orezul circa 20 minute. 
5. Din căpățâna mică de usturoi se face un mujdei cu ajutorul blenderului de mână pentru a  obține o pasta foarte fină - usturoiul decojit se pune în vasul înalt al blenderului, se adaugă un praf de sare și 3-4 linguri ulei de floarea soarelui; se mixează bine totul iar la final se adaugă un strop de oțet pentru a închega mai bine mujdeiul. 
6. După ce a fiert orezul, se adaugă creveții (eu i-am tăiat în 3 bucăți) și se fierb circa 3 minute. După acest timp, se adaugă pasta de ustruroi și verdeața, se stinge focul, se acoperă și se servește după circa 20 minute. 
Poftă bună! 0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
◄Design by Pocket Distributed by Deluxe Templates