Tuesday, January 22, 2013

Ceai Anxi Tieguanyin (Anxi Tieguanyin Tea)

Tuesday, January 22, 2013

Îmi plac mult ceaiurile, de orice fel... le consum atât în perioada rece, cât și în zilele de vară. 
Pe acesta l-am achiziționat din Paris, nu știam prea multe despre el, vroiam doar să-l gust...  Varianta în limba engleză a acestui tip de ceai este Iron Goddnes Tea şi este unul dintre cele mai faimoase tipuri de ceaiuri chinezeşti. 
Alte denumiri ale ceaiului Tieguanyin sunt: Ti Kuan Yin, Tikuanyin, Iron Buddha, Iron Goddess Tea şi Iron Goddess of Mercy Tea.Provine din regiunea Anxi, sudul provinciei Fujian şi face parte din clasa ceaiurilor Oolong, fiind foarte popular de secole. Frunzele de ceai sunt de culoare verde - închis şi sunt rulate în forme sferice. Tie din Tienguanyin înseamnă fier, întrucât atunci când punem o frunză - rolă de ceaiîn cană se aude cum aceasta loveşte cana. 

PregătireUn echilibru gust – aromă se stabileşte în urma respectării parametrilor standard de infuzie; cea mai bună metodă de a savura un buchet fin de Tienguanyin constă în infuzarea scurtă repetată, infuzarea se poate repeta de 5-6 ori.

Pentru un volum de 150 mL apă, având temperatura de  95 °C se folosesc 8 g ceai, timp de infuzare 1 minut – 1 minut şi jumătate. 


Ceaiul se bea cald, astfel căldura din corp se măreşte iar toxinele se elimină mai uşor. Atunci când se bea rece, proprietăţile acestuia devin mai slabe, este mai puţin eficient. Ceaiul se bea cu înghiţituri mici şi dese.  


Persoanele care au probleme la stomac, femeile în timpul menstruaţiei, cele însărcinate precum şi persoanele ce se află într-o recuperare trebuie să evite acest tip de ceai.Beneficii asupra sănătăţii

  • Ceaiul conţine catechine – produşi metabolici ai plantei, substanţe ce au proprietăţi antioxidante, de anti-îmbătrânire;
  • Este bogat în cafeină şi uleiuri esenţiale, astfel ceaiul devine o alegere potrivită atât pentru momentele de relaxare cât şi pentru momentele de stress;
  • Agent detoxifiant şi relaxant al organismului;
  • Stimulent al sistemului digestiv.
Aşa arată frunzele după infuzare...

 


Se poate cumpăra de pe site-ul

Puteți afla mai multe...

Sursa:0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
◄Design by Pocket Distributed by Deluxe Templates