Thursday, October 27, 2011

Cotlet de porc umplut cu ananas

Thursday, October 27, 2011
Azi vroiam să gătesc ceva mai neobişnuit dar nu ştiam ce...mi-era poftă şi de carne de pui, şi de porc, şi de vită, şi de miel :)) şi de peşte. Am răsfoit repede o carte de bucate şi mi-a "picat în ochi" reţeta de faţă, am adaptat-o puţin; cea originală constă în umplerea cotletului cu bacon, ananas şi prăjirea ulterioară în tigaie. Eu am adaptat-o puţin...am înlocuit baconul cu muşchi de porc afumat, cotletul haiducesc era deja grăsuţ, am adăugat o ceapă roşie, am făcut un sos din restul de compot şi am rumenit-o puţin şi în cuptor. 
Orezul cu stafide şi curry, mi-a rămas întipărit de la emisiuni culinare sau tot o carte ceva...
INGREDIENTE
 (pentru 3-4 persoane)

3-4 cotlete de porc 
(cam de 2 cm grosime, să poată fi făiate în 2);
1 compot de ananas;
3-4 felii muşchi afumat de porc;
1 ceapă roşie; 
pătrunjel;
sare;
piper.


PREPARARE
 
Se spală cotletele de porc, se şteg cu un şervet, se taie în două. 
În mijloc se pune felia de muşchi afumat, cuburi de ananas, se condimentează cu sare, piper şi se prinde cu scobitori. Se încinge o tigaie, se pun cotletele 
(eu n-am mai adăugat alt tip de grăsime, cotletul era destul de grăsuţ, se şi vede grăsimea), cam după 1 minut, după ce carnea-şi lasă puţin "zeamă" se adaugă ceapa tăiată felii şi se ţin 2-3 minute pe fiecare parte. După ce au prins culoare, se adaugă restul ananasului şi sucul, se condimentează cu sare şi piper, după 1 minut se stinge focul. Într-o tavă (care s-a încălzit în cuptor câteva minuţele) se aşează cotletele, ananasul, ceapa şi sosul. 
Se rumenesc  în cuptor timp de 15-20 minute.

Noi am servit cotletele alături de Orez cu stafide şi curry.

Ahh... iar "Regele Dimitri al II-lea" a muşcat şi dintr-o ceapă roşie, aşa ca dintr-un măr, juma' de ceapă dintr-o muşcatură... :D.

Se montează farfuria şi...


Poftă bună!

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
◄Design by Pocket Distributed by Deluxe Templates