Saturday, February 16, 2013

Ciorbă din carne de porc şi oase de vită

Saturday, February 16, 2013
Plecând de la dorinţa de a găti o ciorbă de văcuţă şi găsind în magazinul în care m-am dus doar oase de vită, am completat cu ceva carne de porc mi-a ieşit o ciorbă corcită... de-altfel, bună la gust!!! Nici n-am mai dres-o cu ou...

Cantităţile sunt cam pentru 5 L de ciorbă.

INGREDIENTE

600-700 g carne  macră de porc ;
1 kg oase de vită;
2-3 morcovi;
1 păstârnac;
1/2 ţelină;
2 cepe;
2 ardei;
3-4 cartofi;
1 lămâie;
sare.

PREPARARE

Pentru început se pun la fiert oasele de vită. În acest timp se spală legumele, se toacă. Carnea se spală, se taie cubuleţe.
După ce au fiert bine oasele îmi place să strecor supa, chiar dacă iau spuma de câteva ori, mi se pare că nu-i destul de limpede. După ce o strecor, pun oasele înapoi adaug carnea de porc, iau spuma (e mai puţină de data asta), apoi adaug legumele: ceapa, morcovii, ţelina, păstârnacul, cartofii iar ardeii îi pun la fiert mai spre final. După ce au fiert legumele, scot oasele de vită, "lustruiesc" ce mai e pe ele, scot măduva şi ce-a rezultat pun înapoi în ciorbă. La final se adaugă zeama de lămâie (sau orice altceva ce acreşte, borş...) şi se mai lasă vreo 10 minute la foc mic.

Ce pluteşte deasupra, bucăţele mici albe sau gri sunt exact ce am scris mai sus, îmi place să le pun în ciorbă, mi se pare că dau un gust deosebit. Cui nu-i place, scoate oasele după ce au fiert legumele şi le aruncă.
În momentul servirii, se pune verdeaţă  (opţional) pătrunjel sau leuştean, eu aveam ţelină frunze.
Poftă bună!

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
◄Design by Pocket Distributed by Deluxe Templates